Glasine

O čemu se radi? | Glazbeni brojevi

O čemu se radi?

Na Kaptolu će opet gorjeti lomače! Crna kuća – mjuzikl u boji otvara vrata u priču koja je lagano, ali stvarno lagano, utemeljena na starozagrebačkoj legendi iz 16. stoljeća, kada se nad Hrvatskom nadvijala velika turska opasnost, a uz to su bješnjele i nesuglasice između dva (ne)prijateljska grada – Kaptola i Griča. Tamo su, naime, živjeli sretni, iako nepismeni i jedni drugima zavidni stanovnici. Dok se nad Kaptolom nadvijala opasnost od prodora turske vojske, gradom je upravljao dobri biskup Stjepan Orković.

Priča prati dvije mlade, rasne i nadobudne Gričanke, Magdalenu i Moniku, koje dobro pjevaju u harmama, a na Kaptol dolaze u šoping i kako bi pronašle pravu ljubav. Tamo ih dočekuje daleko više od onoga što su očekivale. Magdalena će izgubiti oči i noge od traganja za svojim idolom, biskupom Stjepanom, a Monika će izgubiti glavu za naočitim biskupovim bratom Jurajem. No, svu idilu s Kaptola odnijet će beskrupulozni, a opet neodoljivo šarmantni i slatkorječivi biskup Hudi, koji Kaptol želi samo za sebe. On ne voli ni Stjepana, ni njegove prijatelje, no voli tamnice i lomače. Zato kuje plan. Čim dobrog biskupa Stjepana zarobe Turci, Hudi sve svoje ambicije usmjerava na spaljivanje posljednje kaptolske vještice Rose, bojenje Stjepanove kuće u crno i nekoliko bezobrazno dobrih glazbenih brojeva.

Mlade Gričanke i Juraj postat će posljednja nada Kaptola, naći će se tu mjesta za pravi srednjovjekovni pokret otpora, ali i za topot step cipelica koji se razliježe mračnom tamnicom. Hoće li zli Hudi ostati ponižen i izgubiti sve prijatelje na Facebooku? Hoće li se lomače Kaptola zauvijek ugasiti i prepustiti mjesto nekim novim, sretnijim vremenima. I hoće li netko vratiti boju Stjepanovoj kući, ili će ona do današnjih dana ostati podsjetnik na vrijeme ove kaptolske sapunice? Sve te odgovore, i još mnogo, mnogo više donosi ovaj urnebesni i originalni hrvatski spektakl.

Crna kuća - kakva je povijest trebala biti!

Glazbeni brojevi

Prvi čin

 1. Kaptol grad je svet (Nta nta ijuju)
 2. Sumnja trzavica
 3. A-a-a-h
 4. Pijmo sad braćo
 5. Za uzdah te prosim
 6. Moj grad
 7. Ja znam
 8. Pijmo sad braćo (repriza)
 9. Naš dom

 

Drugi čin

 1. Na na na (Pleši sad)
 2. Kao san
 3. Dat ćeš mi
 4. Naš dom/Moj grad
 5. Žena sam ja
 6. Lutam
 7. Megamix Kaptola i Griča